Poletni orkestrski kamp 2019 in koncerti z Vladom Kreslinom

 

vlado

 

Udeleženci se lahko na poletni orkestrski kamp 2019 prijavijo s standardnimi instrumenti simfonične zasedbe: violina, viola, violončelo, kontrabas, flavta, oboa, klarinet, fagot, rog, trobenta, pozavna, baspozavna, tuba, timpani, tolkala, harfa.

Prijava naj obsega prijavni formular,

Poleg tega se odločite za eno od ponudb:

orkestrski kamp / polni penzion s spanjem: 290€

orkestrski kamp / polni penzion brez spanja: 190€

Prijavo izpolnite TUKAJ!

 

Vprašanja in odgovori

 

Kaj je Slovenski nacionalni mladinski orkester?

To je nov mladinski orkester, ki bo povezal mlade glasbenike iz vseh koncev Slovenije.

V 10. letu navdihujočega delovanja Mednarodnega orkestra Ljubljana s člani - mladimi profesionalci iz 45 držav sveta, ter po ustanovitvi projekta Regionalna otroška filharmonija United, ki je združil otroke od Slovenije do Makedonije in s koncerti dosegel 11.000 poslušalcev samo v eni delovni fazi, je čas za nove korake povezovanja in tesnejših stikov v nacionalnem okviru. Glavni udeleženci so in bodo mladi, stari od 14 do 19 let, ki bodo jutri oblikovali in plemenitili našo državo. Naši mladi izvajalci, bodoča umetniška elita si bodo postavili najvišje izzive in se z njimi postavili na zemljevid Evrope.

 

Kdo lahko postane udeleženec?

Slovenski nacionalni mladinski orkester vabi k udeležbi mlade glasbenike, stare od 14 do 19 let. Želimo si, da bi se ga udeležili mladi iz vseh koncev Slovenije, še posebej tisti, ki doslej niso izkusili podobnega izobraževanja. Ker za letošnji program ne bodo razpisane avdicije, vabimo prav vse mlade, ki bi želeli z nami preživeti intenzivni teden z glasbenimi in drugimi aktivnostmi. Edini pogoj je, da udeleženci obiskujejo (katerokoli) glasbeno šolo ali primerljiv program.

 

Kdaj bodo potekale aktivnosti?

Delo z mladimi bo potekalo večkrat na leto. Poleti bo Orkestrski kamp v obliki aktivnih glasbenih počitnic odprt za vse mlade izvajalce primerne starosti, ki želijo sodelovati v orkestru, izkusiti ustroj velikega ansambla in se udeležiti drugih aktivnosti. 

V drugih delovnih fazah bomo izbrali glasbenike in z njimi pripravili tehtne programe, s katerimi se bomo ob bok postavili drugim nacionalnim mladinskim orkestrom, ki že leta uspešno delujejo in kalijo mlade profesionalce ter predstavljajo svoje države na najvišji umetniški ravni. 

 

Rezidenca poleti 2019 bo?

Ljubljana.

 

Kje bo orkester nastopil?

Orkester bo nastopil v sklopu Ljubljana Festivala v Križankah, dne 30. avgusta 2019.

Slovenski nacionalni mladinski orkester bo poskrbel za velike instrumente kot so: timpani, veliki boben. Vsi ostali instrumenti so v lastni domeni.

 

Stroški povezani s prijavo?

Poletni orkestrski kamp Slovenskega nacionalnega mladinskega orkestra je plačljiv program. Zajema stroške nastanitve, hrane, prevozov in zavarovanja. 

Stroški mentorjev, animatorjev, vstopnin, idr. bodo poravnani z naše strani.

 

PRIJAVNICA